Follow Me & I'll Follow Back

Saturday, 7 March 2015

GAMBAR SELFIE MENGUNDANG BENCI????

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hari ni rasanya santai2 je...tiada apa yang gempak sangat nak 
stori mori kat sini..melainkan stori yang agak lebih personal.
Bagi saya hujung minggu adalah sesi untuk "balas dendam"...hah??dah kenafe plak nak balas dendam kan?hhhmmmm...x de pape la..
maksudnya tu saya boleh membuta sampai pukul berapa saja yang 
sya suka...sukahati la kan..hehheh..bukan apa,dah setiap hari senin sampai jumaat kan terpaksa bangun awal...minggu ni saya dh tukar 
jadual menu Mia..setiap hari saya dah bekalkan nasi.Alhamdulillah!
dengan menu baru ni Mia lebih bersemangat pegi skolah...dan semoga 
bekal dan juga beg pink baru ni Mia lebih berselera makan...:-)

Comel sangat mangkuk tingkat ni...tadi pegi DAISO JAPAN KAT 
East Coast Mall Kuantan...so Mia ternampak bekas makanan ni apa lagi terus sambar..minah ni kan obses dengan kaler pink...yang beg pink ni pulak sya yang pilih..sengaja ambil yang waterproof ni..kalau 
basah tertumpah air pun senang nak bersihkan..x mudah kotor.tau2 je la budak2 ni kalau kat skolah..kalau mak dia x monitor habis 
tunggang-langgang ler jawabnya.












See that???how cute kan....

So..balik rumah pun dah nak petang...santai kejap kat playground..
mana boleh balik rumah terus...kena amik mood sedut sikit udara 
petang yang nyaman....hhhmmmmm!!!nikmatnya kurniaan Allah ini....
alhamdulillah...



















Kadang2 bila emosi kita stabil...semuanya rasa okeee je kan?begitu juga dengan SELFIE. bagi saya sebenarnya selfie ni memang seronok sangat..bukan setakat seronok.beronok-ronok lagi..hahhah!!setiap gambar tu ada ceritanya sendiri...biarpun warna tudung yang sama..biarpun warna makeup yang sama...senyuman yang sama...mimik muka yang sama..duck face yang sama...tapi emosi tidak semestinya sama...betulkan?kadang-kadang kita tengah marah,sedih,bosan,gembira,geram,serabut,serabai,penat,letih..tapi nak juga selfie..kan?betul x?tapi tu la..moment tu..mana nak cari???biarpun selfie ditempat yang sama...mungkin selfie dalam bilik  lepas mekap n pakai tudung..rasa diri tu dah kemas..comel..lawa..ambil handphone trus selfie...mungkin juga selfie depan pagar rumah..dalam kereta on the way pegi pasar malam..ditaman tempat korg selalu joging...dishopping mall tempat korg selalu lepak..restoran..toilet..bus stop..atas moto????hhhhmmm..x mustahil..mungkin ada juga. ye la,mungkin itu 1st time dia naik moto so nak save the moment...kan?tapi apa motif saya cakap pasal selfie ni kan....tadi cite pasal bekal..hahhaha!!ni la kalau dah start becakap...memang susah nak berenti...aahhh....tu la,jadi yang selalu post gambar selfie kiut-miut tu janganlah dikutuk ke..cakap ala2 cm x puas hati.."aduh!dia ni selfie je memanjang!macamlah...."apa?lawa?comel?hebat?of cos!

marilah kita sama2 berfikiran positif k...tolong..please....x mo lah ada aura neagatif dalam diri memasing..ni self reminder tau....bila bangun pagi je,cer try senyum..tengok cermin dan cakap kat diri tu...
'SAYA BERJAYA!SAYA HEBAT!SAYA POSITIF!'
aura kebaikan tu akan slowly mengalir dalam darah uols...n langsung keotak korg....refresh balik sistem dalam cip otak uols..kompem!semuanya akan ok2 saja...insyaallah...

so,merepek punyalah panjang kali ni...harap2 lah sharing yang sedikit ni bermanfaat untuk kita semua k.Entry dan gambar memang x de kaitan langsung...kelaut!!hhahaha!!
ada makcik kisah?hehhehe.....ingat!untuk jadi orang berjaya kena jadi apa dulu???
yaaa betuuulll....POSITIF!!

Sekian dan selamat beramal...:-)





4 comments:

Cik Enonimus said...

Assalammualaikum and Hye :)
Saya sedang mencari sponsor :)
Tiada syarat dikenakan :)
Sudi tak nak sponsor? :)
Sebarang detail bolehlah ke blog saya http://sweethotlovers.blogspot.com/2015/03/pencarian-sponsor-contest-wear-it-right.html :)
Jika sudi, sila komen di entri tersebut. Syukran jiddan. :)

yoorin melacolea said...

comeynyeee bekas... boleh laa berbento nanti./. hehehehe..

Mrs Yatie said...

hi dear ;)
PG datang nak jemput join iPhone 5S Giveaway
jemput join sama ya :)

Mila Anggong said...

sangat comel yoorin melacolea...tu yg trus rembat..hehehhe