Follow Me & I'll Follow Back

Wednesday, 25 February 2015

CINTA KITA HINGGA KEJANNAH....

Assalamualaikum....

Cuti raya cina dah habis k...jangan nak memalas urus anak p skolah..hhehehe...So far,biar pun x melancong p mana2 tapi cuti raya cinaku tetap terisi dengan benda2 lain...dan paling best menghadiri kenduri kawin orang..ntahla ek...sejak duk Kuantan ni..saya jadi orang yg suka pg kenduri -kendara berbanding time saya diSabah dulu.Mungkin sebab cara tu berbeza sikit kut...terutama sekali budaya orang dusun macam saya ni. Perbezaannya???Orang sini kalau wat kenduri majlis berlangsung paling lama pun 4 or 5 jam...macam saya ni dah habis makan apa tunggu lagi..dah bg gift kat pengantin..dah selpie skit..cabutla..hahhha!! Tapi sebenarnya kali ni saya hadir tak dijemput pun...huhuuhu...BFF saya yg baik hati ni pandai2 je ajak p tengok orang kawin...wah!dengar je kenduri terbayang2 makanan n nasi minyak tu.....so,dr pagi saja je tahan lapar bg usus perut longgar sikit..x pa la,kenduri kawin apa...x kan lah dorg nak marah kalau tetamu tambah nasi 3 pinggan kan...hahahaha!! So,sampai je kat rumah pengantin bg gift jap n terus selfie...x boleh kalau x selfie nanti balik rumah kang minum clorox!!haahhaha!!!frust sangat ler tu..ceh!cubit kang!

hihihih....nasib baik pengantin spoting kater kooooo.....sukanya!


Taraaaa!!!amik selpie skit ngn mak buyung ni..amik berkat jap..mna tau satgi pindah kat saya lak...hehhehehe


Macam 1st time je jumpa pintu gerbang alam perkahwinan ni kan...hampeh!


Dah habis makan nasi minyak..blah la..c kecik ni plak teringin makan tartufo coklat ni kat kefsi....


Sedap gila tartufo ni!boleh ketagih makan benda alah ni..letak minyak dagu ke apa dorg ni?hehehe

Ok abis makan kefsi...Terus je pegi ditempat yang dah lama saya teringin nak pegi...Tempat ni kalau tengok macam tasik kenyir...nampak samakan??tapi bukan dia...lawakla tu...Tapi memang tasik pun sebenarnya...Tasik ni x jauh dari pelabuhan gebeng,Kuantan..betul2 depan highway...So,parking kete kat tepi jalan...maka bermulalah sesi snap!snap!snap!


sejuk mata dan hati tengok pemandangan kat sini...tapi Seram juga tengok tasik ni macam ada penunggu pun ye..macam ada anaconda pun ye..nasib baik ular x keluar time tu...Ikan ada kut sebab masa tu ada couple g memancing...

Muka orang kat belakang tu tensen sebab kepanasan yang sorg plak terlajak happy!


hhhmmm!!geram pulak kat budak ni..org nak begambar pun susah..time tu la nak peluk..kihkihkih

dah dia ajak plk kite wat gini...poyo betul kan?


Mami ni sakit lutut la Mia..hahhaha

Ayah yang penyabar....


Ok Mia..candid!x yah tengok kamera..buat2 la macam tengah cari siput...kuikuikui...


picture solo kali ni dok belakang skali....hehhhe


Rumput liar...dalam pic pun nampak cantik...


Bunga ni kecik comel je...ala,bunga2 liar kat hutan tu....

So ok la...malas nak cakap banyak malam ni...sekian! :-)





5 comments:

Miss A said...

:)

Dina sakila said...

hpy sgt bila bca...best..hhehheheh

ahmad said...

Salam,

Jom join contest review applikasi android ini boleh?

Syarat kena install lepas itu review..
Jika dah buat semua itu tinggalkan link diruang komen nanti saya hubungi anda untuk bagi Gift Voucher Code 12% discount untuk membeli di blogshop kami.
Dan hadiah menarik untuk mereka terpilih jadi apa tunggu lagi jom visit

Link ada dibawah ini

New Aplikasi Android Baju Sweet Muslimah

Terima kasih

Mila Anggong said...

tq Dina Sakila...:-)

Mila Anggong said...

boleh je ahmad said ..sya dh try download tp x leh..huuuu...