Follow Me & I'll Follow Back

Wednesday, 29 July 2015

BELAJAR TIDAK AKAN PERNAH HABIS....

Assalamualaikum..

Nikmatnya mengunyah jajan sambil berbeloging hanya Allah yang tahu....hehehe...daripada siang tadi asik teringat jajan ni..sedih x dapat makan sebab pose ganti...orang lain nyenyak dibuai mimpi..saya berjaga macam burung OWL...huhuhu...tapi,time2 macam ni la masa yang paling sesuai dan sangat terbaik untuk menulis.Take 5!!minum jap...ok...skang bleh fokus...

Hmmmmm...pikir jap..caner nak setat ek...???......................??????????????..............????????????
ok,ni cerita bulan lepas...teringat masa join basic make-up class kat RTC Bukit Sekilau,Kuantan...sekali lagi,saya x lepaskan peluang keemesan ni.benda free,mana nak cari kak oiii zaman sekarang ni?kalau ada bayaran pun ciput je..x luak pn duit.x sampai pun RM50 hengget!kebetulan memang dah lama cari kelas yang yuran x mahal cmni...x pe la,basic pun kira ok dah. Before this memang dh pernah join kelas make-up basic ni tapi saya tak pernah bosan untuk belajar..mencari gali gitu..ko ingat bijik timah??hahahha!!! bila kita join kelas/ kursus/bengkel apa bidang sekali pun....kita akan jumpa orang yang berbeza2..betul x? So, pengalaman tu sangat2 bernilai. Saya yang duduk diperantauan ni,kena n kadang2 perlu 'ringan mulut' untuk cari kawan baru. Tapi x de la melulu n sukahati say haiiii or terus berbual macam kita ni dah kenal bertahun2...oh tidak!mesti ada intro skit uols...sebab bukan semua orang yang kita jumpa tu ramah tamah ye dok?ada juga yang macam x berapa suka kita ni banyak tanya...ooppss!!bukan nak judge orang semudah tu ek?mungkin dia ada reason sendiri kenapa dia x ramah..biasala orang sekarang ni susah nak percaya...huhuu!!takuuuttt!!means kat sini,buat baik berpada2..buat jahat jangan sekali..gituu kan?

Orait...dah melalut nampak...ok,pasal kelas basic mekap ni..sama juga macam sebelum ni yang penah sya join...sebelum nak apply eyeshadow,lipstik n those things..kena la mula dari pelembap muka...doesn't matter la uols pakai skincare apa jadah sekali pun..hehhe...start with u'r pelembap muka 1st..so,the foundation u'll apply later tahan lama n x cair..huhuhu..kena panas terik mekap pun boleh cair uols...that's we called beauty of make-up!!sangat x natural uols..x kisah ler yang penting haku vogue..ko hadooo????dh sapu pelembap,lapis plak dengan make-up base yg uols ada...fungsinya supaya foundation yang uols apply nanti boleh ratakan diseluruh kulit wajah...ok..tips pemilihan foundation untuk kulit kering boleh pakai bb cream..yang water base..untuk muka berminyak boleh pakai foundation yang macam baby doll cream sendayu tinggi n etc..x hengat la semua brand foundation cream kat pasaran ni...belambak2!pastu dah letak foundation next step boleh la uols apply eyeshadow ke..buat kening ke..apa2 je uols..i caye uols lg terer dr hakuuu..kan?kan?heheeh...So,hasil daripada kelas tu ini la yang saya boleh share kat sini...

sebelum besilat, alat2 ni kena readykan dulu..senang nak cari..hehhehe

tuuu dia sifu Esya Jamal...skali orang kampung i je uols..hehheh...dekat je ngan umah i..

Totally changed la dis awek...dh mekap memang cun!

orang kuat RTC..Ms.Farah...pinjam pipi awk tu..hahhaha

yang ni plak Kak Ina,pelajar paling setia n fokus setiap kali RTC wat kelas kompem dia join..orang macam ni kita nak!!

Tak asing lagi..kak Su comei..dah mekap gini langsung i x kenal dah uols..hehhe
Hope lepas ni ada kelas macam ni lagi...

Aksi seria dari kanak2 ribena..kihkihkih
So..biar gambar yang bercakap ye..enjoy sangat main mekap2.masa kecik2 dulu suka sangat main mekap...main kawin2..skang berbeza sangat...hope team ni akan jumpa lagi untuk advance make-up class may be??? Minat ni x kan pernah berkubur...bukan nak caras jurumekap pemes Nurol Shukor tu..tapi untuk diri sendiri udah ler. Mana la tau ada member yang nak g dinner tapi teringin nak mekap vogue skit tp takut nak mekap sendiri..boleh la bedal je hakak ni ye uolss..akan ku tukar wajah korang jd hantu pocong!hahhahaha!!!baik jangan berani2 panggil hakak..kalu x korang akan diketawakan secara berjemaah siap beguling2 macam durian jatuh..ohohoho!!jangan pernah uolss!!

okay!alhamdulillah untuk idea menulis malam ni...hope uols singgah n tengok2 je belog i ni rasa terhibur dengan apa yang sya shared kat sini....love uolss!!

2 comments:

aswaleyla said...

betul. tak kira lah dalam bidang apa sekali pun. tetap tak pernah habis

Mila Anggong said...

kan dear aswaleya...tp bidang mekap ni memang menambat hati..hehhehe