Follow Me & I'll Follow Back

Monday, 23 March 2015

TAMAN TAMADUN ISLAM,TERENGGANU (MONUMEN PARK)

Assalamualaikum...

PART III

Ok..keterujaan bermula disini! Masuk je..masuk kat sini pun x mahal..RM20 untuk dewasa n free je untuk kanak2 bawah 7 tahun...

Masuk je dr pintu utama tu terus nampak payung warna-warni ni ala2 terapung gitu...nampak ceria je!dah gitu..x kan nak lalu je kan?kenalah lempar sekeping dua gambar...so,nak citer byk2 x guna..tgk je pictures kat sini k...



ada macam2 jenis kemudahan untuk pelawat kat sini.ada tram,ada untuk kayuh sendiri..ntahla apa nma benda alah tu..x sempat nak ambil gambar ..nak jalan kaki pun boleh..kitorang beli gak la tiket untuk naik tram rm5 sorang..tapi akhirnya jalan kaki juga sebab kalau naik tram tu susah sikit la nak amik pics...

Ni kaunter tiket....ada juga kedai nak beli minuman ke..apa ke..



                                                        Xian Mosque,China





                                                     Pattani Mosque,Thailand
    
Kudus Al-Manar Mosque,cantral Java,Indonesia


Brunei Sultan Omar Ali Saifuddin,Brunei


                                                        Taj Mahal Agra,India
                                               Badashi Mosque,Lahore,Pakistan


                                  Kubbah As-Sakhrah,Baitul Muqqadsis,Palestin




Great Mosque Of Samara,Iraq


Suleyman Mosque,Turkey


Masjid Shiekh Lutfallah,Iran


The Shrine Abu Nasr Parsa, Afghanistan


Masjidil Haram,Mecca,Saudi Arabia


The Aleppo Citadel,Syria


The Prophet's Mosque (Al-Nabawi) Medina, Saudi Arabia


Mohammad Ali Mosque (Alabaster Mosque) Cairo,Egypt


The Great Mosque Of Qairawan, Tunisia


Great Mosque Of Agadez,Niger


Kul Sharif Mosque,Kazan City,Russia


TTI Waterwheel


Taman Monumen Main Entrance

fuh!edit pic sana sini..memang letih wei...bukan senang tau..hehehhe...kalau sekeping je x pe..ok..part seterusnya ada lagi ke ni??hehhe..x de dah kut...orait..hope info yang x seberapa ni berguna untuk korg yang belum pernah melawat Terengganu...i tell u..memang best n x rugi datang sini! banyak lagi tempat kat Malaysia ni yang kita belum lawati...Berbanggalah dengan tempat sendiri k...

dadaaa....chow cinchau....

Tq for reading my stories...








2 comments:

eintan nurfuzie said...

ms cik en mai.. x leh masuk.. frust gak.. ehhehe

Mila Anggong said...

huhuhu...ye ke?mmg frust kan kalau x leh masuk..rugi la..sebab dalam tu cantik sangat2....x de rezki kan..next time p lg la k..